Ay-koulumme Berliinin matka

30.11.2023

Tänä vuonna työpaikkojen luottamushenkilöiden koulutukset on toteutettu Ay-koulukonseptin mukaisesti. Koulutuksia on vuoden mittaan ollut seitsemän, aiheina Minä liitossa, Me olemme liitto, Miten pärjään, Edunvalvonta, Yritystalous, Viestintä sekä Liiton KV-toiminta. Koulutuksiin osallistui yhteensä 28 luottamushenkilöä. Ay-koulu huipentui 24.-26.11.2023 järjestettyyn päätösmatkaan Berliiniin Saksaan. Mukaan lähti 13 luottamushenkilöä. 

Perjantaina vierailimme BMW:n moottoripyörätehtaalla. Tehdaskierros oli mielenkiintoinen! Vaikuttavaa oli mm. 13 metriä korkea varastokokonaisuus, jossa robotit kuljettivat komponentteja. 

Majoituimme hostellissa (a&o Berlin Mitte). Allekirjoittanut uupui sen verran, ettei jaksanut lähteä edes syömään päivän päätteeksi, mutta muu porukka löysi muutaman erehdyksen jälkeen kivan hampurilaisravintolan hostellin lähistöltä. 

Lauantai alkoi aamupalalla hostellissa. Sitten suunniteltiin kuumeisesti metroreittejä ja muuta liikkumista. Porukka hajaantui eri puolille Berliiniä - eläintarhaan (maailman lajirikkain eläintarha Berlin Zoo), Rammstein Storeen (jonne sisälle jonottaminen kesti hyvän tovin), Berliinin muurille, kauppakeskuksiin (Mall of Berlin on Euroopan suurin kauppakeskus) jne. Syötiin yhdessä ja erikseen mm. kehuttua kebabia. Kävelymatkaa kertyi varmaan jokaiselle noin 15 kilometriä... Päivän päätteeksi käytiin vielä läpi sunnuntai-aamun siirtyminen hostellilta lentokentälle.

Reissu päättyi sunnuntaina, Salossa olimme kahdeksan maissa illalla. 

Tässä vielä pari Ay-koulun ja päätösmatkan saamaa palautetta osallistujilta:
"Ensinnäkin oli hienoa tutustua alueemme työpaikkojen luottamushenkilöihin. Toisekseen oli mahtavaa tutustua liiton kouluttajiin. Tietysti kurssien anti oli tärkeää ja tarpeellista, mutta mielestäni koulutuksiin osallistunut porukka oli parasta."

"Oli upeaa tutustua Euroopan suurimpaan kaupunkiin. Nähtävää ja koettavaa olisi riittänyt vaikka koko vuodeksi. Jokaiselle löytyi varmasti jotain kiinnostavaa."


Kirjoitti: toimitsija Janina