Luottamushenkilöareena 2024

Tänä vuonna työpaikoilla luottamustehtävissä toimivia koulutetaan Teollisuusliiton Lounais-Suomen Aluekeskuksen koordinoiman Luottamushenkilöareena-konseptin mukaisesti.  Järjestämme kevätkauden aikana yhdessä muiden Salon alueen ammattiosastojen kanssa neljä koulutuskertaa ja syyskuussa toteutetaan opintomatka Kööpenhaminaan Tanskaan. Pakettiin kuuluu myös vapaaehtoisia verkko-opiskeluvaihtoehtoja.

Kohderyhmä ja osallistumisoikeus

Kaikki työpaikoilla luottamustehtävissä toimivat jäsenemme eli pääluotot ja työsuojeluvaltuutetut varahenkilöineen, osastojen luotot ja varat sekä työsuojeluasiamiehet. HUOM. Voit osallistua Tanskan matkaan, kun osallistut vähintään kolmeen alla olevista koulutuksista sisältäen verkkokoulutukset. Koulutuksiin voit osallistua normaalisti, vaikka et lähtisikään matkalle - joko kaikkiin tai vain osaan.

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu ammattiosastoon (toimisto@teollisuus57.com / 040 681 8556) viimeistään viikkoa ennen koulutusta. Myös Howspacessa voit ilmoittautua tuleviin koulutuksiin. Voit ilmoittautua kaikkiin koulutuksiin kerralla tai sitten jokaiseen erikseen. 

Koulutusaiheet ja ajankohdat

Koulutukset toteutetaan Salon kaupungintalolla (Tehdaskatu 2, Salo) perjantai-iltapäivisin. Aloitamme klo 12 lounaalla (kaupungintalolla) ja jatkamme sitten koulutuksen parissa noin klo 15.30 saakka. Kouluttajina toimii Teollisuusliiton tai aluekeskuksen työntekijöitä eri yksiköistä aiheen mukaan. Muutoksia saattaa vielä tulla ja niistä tiedotetaan tarvittaessa. 

 • 15.3. Hyvinvointi työyhteisössä (miten toimia kiusaamistapauksissa/toisten vähättelyn/selän takana puhumisen suhteen, miten ylläpitää hyvää työyhteisöä jne.). Kouluttajana Mari Koskinen. Ilmoittaudu 7.3. mennessä. 
 • 12.4. Vinkkejä jäsenhankintaan ja jäsenedut (järjestäytymisasteen merkitys, vinkkejä jäsenhankintakeskusteluun, vastaväitteiden purku, liiton jäsenetujen esittely). Kouluttajana Eveliina Korpela. Ilmoittaudu 4.4. mennessä.
 • 24.5. Yritystalous (talouden tunnusluvut ja miten hyödyntää niitä työpaikan neuvotteluissa…). Kouluttajana Timo Eklund. Ilmoittaudu 16.5. mennessä.
 • 14.6. Paikallinen sopiminen (mitä tulee huomioida, mistä voi sopia, sopimusaihe-esimerkkejä, ajankohtaista paikallisesta sopimisesta...). Kouluttajana Satu Nurminen-Hämäläinen. Ilmoittaudu 6.6. mennessä.

Howspace-verkkoalusta

Hyödynnämme koulutusten aikana Howspace-verkkoalustaa. Se on käytössä kaikilla osallistujilla riippumatta siitä, osallistuuko vain yhteen vai useampaan koulutukseen. Löydät verkkoalustalta koulutuskertojen materiaalit sekä verkko-opiskelumoduulit vapaaehtoiseen tai korvaavaan opiskeluun. Lisäksi Howspacea käytetään mahdollisten ennakko- ja välitehtävien antamiseen ja palauttamiseen. Saat tunnukset Howspaceen ensimmäisen koulutuksesi yhteydessä.

PLM ja TSV verkko-opintomoduulit

 • Eivät korvaa peruskurssia
 • Täydentävä ja orientoiva kurssi
 • Verkko-opinnoissa on kuukausi aikaa suorittaa opinnot verkossa moduuliin ilmoittautumisesta lähtien

Jäsenhankintaopinnot verkko-opintomoduulissa

 • Hyvä ”yleissivistävä” kokonaisuus kaikille luottamushenkilöille
 • Antaa eväitä työpaikan järjestäytymiseen ja jäsenhankintaan
 • Täydentävä kurssi
 • Ei korvaa Murikan järjestämiskurssia

Tanskan matka

Lähtö 14.9. lauantaina Salosta, paluu maanantaina 16.9. Tutustumme paikalliseen ay-toimintaan ja Pohjoismaiseen työttömyysturvan aktiivimalliin. Lisäksi teemme yritysvierailun (kohde selviää myöhemmin). Matkalle muukaan mahtuu 50 osallistujaa koko Varsinais-Suomen/Satakunnan alueelta. Mahdollisesti kaikki halukkaat (jotka ovat suorittaneet vähintään kolme koulutusosiota) mahtuvat mukaan, mutta tämä varmistuu lopullisesti vasta kesäkuussa, kun kaikki koulutuskerrat on pidetty. Matkan omavastuu on 200 euroa, josta ammattiosastomme maksaa 50 euroa. Matkan järjestelyistä ym. vastaavat aluekeskus sekä liiton KV-yksikkö. Sitovat ilmoittautumiset matkalle kysytään kesäkuussa. Tarkemmat tiedot matkasta myöhemmin.

Ansionmenetys- ja kilometrikorvaus

Ensisijaisesti koulutuksiin osallistuttaessa käytetään työehtosopimuksen mukaista työstävapautusaikaa. Jos sinun ei ole mahdollista käyttää vapautusaikaa (olet esim. varapääluottamusmies tms) ja sinulle tulee ansionmenetystä, osastomme maksaa koulutuksen ajalta ansionmenetyskorvausta. Korvaus on suuruudeltaan 90 €/puolikas päivä ja on saajalle veronalaista tuloa. Ansionmenetyskorvausta haetaan toimittamalla kahden kuukauden kuluessa kurssin ajankohdasta ammattiosastolle:

 • nimi ja henkilötunnus tai jäsennumero
 • työnantajan allekirjoittama ansionmenetystodistus
 • verokortti (kuva riittää, ilman verokorttia vero 60 %)
 • tilinumero

Alta löydät täytttävän ansionmenetystodistuksen, jota vastaan korvaus maksetaan.

Lisäksi maksamme kilometrikorvauksen. Kilometrikorvauksen suuruus on Teollisuusliiton ohjeen mukainen 38 snt/km. Kilometrikorvausta haetaan täyttämällä lomake paikanpäällä koulutuksessa.